Twee Harten bijlage

Twee Harten Meditatie procedure

Als je de meditatie hebt geleerd op een Twee Harten meditatie bijeenkomst of de Pranic Healing workshop, hierbij de stappen in het kort en ook de punten waar het goed is om op te letten:

1. Lichaamsoefeningen (12x rechts, 12x links)

2. Doe een gebed voor bescherming, begeleiding, hulp en voor innerlijke vrede.

3. Activeer je hart en kruin centra door er liefdevol naar te glimlachen.

4. Wees je bewust van je hartcentrum, visualiseer de aarde.

5. Richt je handen met de handpalmen naar voren toe, naar de kleine aarde en wens ieder mens enĀ  wezen heel veel liefde, warmte en blijdschap. Je kunt het gebed van St Franciscus van Assisi gebruiken.

6. Wees je bewust van je kruinchakra, zegen de aarde met spiritualiteit en goddelijke liefde

7. Wees je bewust van je hart en kruincentrum en zegen de aarde.

8. Leg je handen met de handpalmen naar boven toe op je schoot.

9. Visualiseer een gouden vlam op je kruinchakra. Zing zachtjes en liefdevol de mantra Om. Ook kun je Amen of Amin gebruiken. Wees tijdens het zingen bewust van de stilte na de Om en de gouden vlam. Zing zachtjes (of in gedachten) een paar keer (12x ongeveer).

10. Wees je na het zingen voor een paar minuten alleen bewust van de stilte, de innerlijke vrede en de gouden vlam.

11. Voel je lichaam weer, beweeg je handen en voeten.

12. Richt je handen weer met de handpalmen naar voren naar de aarde toe om de overtollige levensenergie los te laten, wens de gehele aarde voorspoed, liefde en vreugde toe. Ook kun je je stadĀ  en buurt waar je woont voorzien van positieve energie.

13. Zegen nu de aarde vanuit je voeten en stuitbeen, visualiseer wortels van licht die ongeveer 3 meter diep in de aarde gaan en je krachtig gronden. Herhaal een paar keer dat je krachtig gegrond bent.

14. Doe een gebed en bedank voor de hulp, bescherming, begeleiding en de ervaring van liefde en vrede. Open je ogen met een glimlach op je gezicht.

15. Masseer je lichaam en doe dezelfde set lichaamsoefeningen als voor de meditatie.

Belangrijke punten om op te letten:

  • Tijdens de meditatie hou je tong tegen het verhemelte ivm de energiecirculatie.
  • Als je deze meditatie regelmatig wilt doen (meer dan 3x / week) is het aan te raden om varkensvlees, paling en schaaldieren te laten staan. De energie van deze dieren is wat zwaar en hier kun je last van krijgen. Daarnaast is het aan te raden om niet te roken, geen drugs te gebruiken en alcohol wat te matigen.
  • Mensen met glaucoom, hartproblemen en een hoge bloeddruk (die niet onder controle is van medicatie), worden afgeraden om deze meditatie te doen. Daarnaast wordt het ook zwangere vrouwen afgeraden en is de leeftijdsgrens 16 jaar of ouder.
  • Zie mediteren als je conditie opbouwen: bouw deze meditatie rustig op qua frequentie.
  • Als je ongemak ervaart tijdens de meditatie, stop met de meditatie en doe lichaamsoefeningen.

Extra informatie:

Master Choa Kok Sui vertelde dat met 7 mensen mediteren het effect geeft van 100 keer in je eentje mediteren. Daarom raden we aan om in groepen te mediteren, helemaal tijdens de periode van de volle maan. Healing Miracles organiseert iedere week in Amsterdam en Leiden Twee Harten meditaties en ook tijdens de volle maan periode. Kijk op deze website bij agenda voor actuele data of op www.pranichealing.nl voor locaties in andere gedeelten van het land.
Je kunt ook de meditatie cd kopen, hierop wordt de meditatie begeleidt door Master Choa Kok Sui in het Engels (of met vertaling, Engels & Nederlands).
De Twee Harten meditatie is geen vervanging van goede medische zorg of behandeling.